מתנדבים
המלצות וטיפים למתנדבי עבראניאת

נושאי שיחה
- התחילו בהיכרות עם שמות התלמידים, עברו לפי סדר הישיבה וזכרו לציין גם את שמכם.
- אפשר גם לשחק במשחק "סבב היכרות" – ראו בעמוד זה המשחק הראשון תחת "משחקי חברה".
- הרחיבו ההיכרות – בקשו מכל ילד לספר על עצמו ועל משפחתו, לדוגמא תחביבים שלו, כמה אחים ואחיות ומה הם עושים, עיסוק של הוריו וכו'.
- אפשר לשחק כאן במשחק "כדור שאלה" – השני ברשימת משחקי החברה בעמוד זה. אפשר לשחק גם בלי כדור – לעשות תנועה של זריקה לכוון הילד שאליו מכוונת השאלה.
- אפשר לשאול את הילדים אם הם רוצים לשאול משהו עליכם. כדאי לענות בכנות, אבל בקצרה. חשוב לשמור כמה שיותר זמן לכך שהם ידברו.
- אם יש לך הרגשה שיהיה קשה לזכור את המידע, כדאי לרשום את השמות והפרטים החשובים, לטובת ההמשך.
- שאלו את התלמידים מדוע לדעתם השיחות הללו מתקיימות והרחיבו לשיחה על החשיבות של שליטה בעברית להמשך דרכם.
- מצאו את ההזדמנות להזכיר את 2 עקרונות המפגשים:
- ההשתתפות של התלמידים היא מבחירה ומי שלא מעוניין יכול להגיד למורתו ויוחלף. מאידך כל עוד הם בתוכנית הם חייבים להגיע בזמן לכל מפגש.
- השיחות בעברית בלבד. הם מתבקשים לכבד את המתנדב ולא לדבר ביניהם בערבית.
- אם נותר עדיין זמן – שאלו את התלמידים על אלו נושאים ירצו לשוחח בפגישות הבאות, או בחרו נושא או משחק נוסף מרשימת ההמלצות בדף זה.
אקטואליה
בחרו נושא מעניין מחדשות היום או מהעיתון היומי ושוחחו עליו, נושאים שעשויים לעניין את התלמידים כוללים ארועי ספורט, ידיעות על טבע/חיות ואיכות סביבה, ידיעות על פעילות של ילדים ותלמידים, ידיעות על סלבס ועוד. אפשר גם לתת לתלמידים לקרוא את הקטע ברשת או בעיתון ואז לשוחח עליו.
תכנים מאתר עבראניאת
בקרו בעמוד התכנים אשר כולל מאגר הולך וגדל של תכנים לפי קטגוריות. בחרו תוכן מתוך המבחר הקיים, צפו בו ביחד עם התלמידים ושוחחו על מה שראיתם.
משחקים
בחרו בקטגוריית משחקים למשחקים בעמוד התכנים, ושחקו עם הילדים.
ספורט
בפרט כדורגל, אבל אולי גם ענפים נוספים חביבים מאוד בפרט על הבנים. שאלו אותם באיזה ענפים הם מתענינים, איזה קבוצות הם אוהדים ומה קרה בתחום בשבועות האחרונים.
בחרו בקטגוריות הנוספות כגון
סביבה וטבע, קומדיה, תזונה ובריאות, היסטוריה וכו׳
נושאים לשיחה מחיי התלמידים
1. משפחה
ספר/י לי על המשפחה שלך, כמה אחים/אחיות יש לך? מה המיקום שלך בין האחים/האחיות?
עם מי את/ה בקשר הכי קרוב? במה ההורים עוסקים? האם יש לך קשר עם סבא וסבתא?
- מגורים
איפה את/ה גר/ה? תאר/י את הבית ואת הסביבה הקרובה (שכונה/רחוב/כפר)
מה מיוחד במקום המגורים שלך? את/ה אוהב/ת את המקום?
עברת דירה/בית בחייך?
- בית ספר
מהם המקצועות האהובים עליך? איזה מקצועות הכי קשים/משעממים?
באיזה מקצועות כבר עשית בגרות? איך היה? איזה בגרויות יש לך השנה? איך את /ה לומד/ת למבחנים?
ספר/י על המורה שאת/ה הכי מעריך/ה, ספר/י על מקרה חיובי/שלילי שקרה לך בבית ספר, מה היית רוצה ללמוד שאין בתוכנית הלימודים? איך לפי דעתך צריך להיות בית ספר אידיאלי? איך ייראה לדעתך בית הספר של הילדים שלך? איך את/ה מגיע/ה וחוזר/ת מבית הספר?
- שגרה ויומיום
איך עבר השבוע? מה הדבר הכי משמח שקרה לך השבוע? פגשת חברים/חברות? מה הדבר הכי מאכזב או קשה שקרה לך השבוע? מה עשית בסוף השבוע? יש משהו שאת/ה מחכה לו שעומד לקרות השבוע?
באיזה חוגים ופעילות אחה"צ אתה משתתף? איזו פעילות בסופי שבוע?
מתי בדרך כלל את/ה קמ/ה בבוקר? מה סדר היום? מתי את/ה הולכ/ת לישון?
- תחביבים ופנאי
מה את/ה אוהב/ת לעשות אחרי שעות הלימודים?
יש סוגי ספורט שאת/ה אוהבת? יש דברים שאת/ה אוהב/ת לעשות ולא יוצא לך? למה?
ספר/י על חופשה שהיית בה/ או מקום שהיית רוצה לנסוע אליו לחופשה
האם את/ה עובד/עובדת? איזה עבודות מתאימות לבני נוער לדעתך?
- אוכל
איזה מאכלים את/ה אוהב/ת במיוחד? יש מאכלים שאת/ה יודע/ת להכין? מה המתכון?
מה את/ה מעדיפ/ה, לאכול במסעדה או לאכול בבית? איזה מאכלים מיוחדים מכינים במשפחה שלך?
- תרבות
ספר/י על ספר/סרט/ תכנית טלויזיה / סדרה/ משחק מחשב שאהבת.
מה אהבת בספר/סרט? עם איזה דמות הזדהית? מה היה מעניין במיוחד? דבר חדש שלמדת?
מוסיקה – ספר/י על זמרים/ להקות שאת/ה אוהב/ת. מה את אוהבת בהם?
האם היית בהופעות? ספר/י על החוויה
- שיר אהוב
ספר/י לי על שיר בערבית שאת/ה אוהב/ת ותתרגם/י לי אותו לעברית
האם יש שיר בעברית שאת/ה אוהב/ת?
האם את מכיר/ה את משמעות השיר?
- דמויות משמעותיות
ספרו על אחד מהסבים או הסבתות שלכם. (או סבא/סבתא רבא) האם הם בחיים? ספרו על חייהם: איפה הם נולדו, איזה מין אנשים הם, איזה קשר יש לכם איתם, האם אתם מרגישים קרובים אליהם, האם הם היו שותפים בגידול שלכם. מה אתם מעריכים בהם? במה החיים שלהם היו שונים משלכם? ספרו על אדם שאתם מעריצים/ מעריכים. תארו את האדם בצורה מפורטת ומה אתם מעריכים בו/בה – במעשים, בתכונות, בערכים, בדרך החיים שלו/ה.
- אתגרים וכישרונות
מהו האתגר הכי גדול שעומד בפניכם בתקופה זו?
באיזה אתגר גדול עמדתם בהצלחה בעבר?
מהם הכישרונות והחוזקות הבולטים שלכם? במה אתם טובים במיוחד?
כיצד אתם עוזרים ותומכים באחרים בחיי היומיום שלכם?
- חלומות ותוכניות
איפה אתם רואים את עצמכם בעוד 10 שנים?
האם הייתם רוצים להיות מפורסמים? למה? אם תהיו מפורסמים יום אחד, בזכות מה תתפרסמו?
מה נחשב ליום המושלם בשבילך?
אם יכולת להתעורר מחר ולרכוש יכולת או תכונה של כל אחד, מה זה יהיה?
האם יש משהו שחלמת לעשות מלא זמן ולא עשית? למה?
עם מי היית רוצה לשבת לארוחת ערב? דמות מפורסמת מההיסטוריה או עכשווית.
למה דווקא היא? מה היית שואל אותה? מה היית מבקש? על מה הייתם מדברים?
- "השלושה הכי… "
למשל: מהם שלושת המאכלים הכי טעימים לדעתך, שלושת החברים הכי טובים שלך, שלושת המקומות הכי יפים שהייתי בהם, שלוש הסדרות/סרטים הכי טובים, וכו'. אחרי שהתלמיד/ ה עונה, לבקש להסביר למה או לשאול שאלה נוספת בנושא. (למשל – למה דווקא אלו החברים שלך? או, ומה אתם אוהבים לעשות יחד?)
- “אי בודד"
אם היית צריך לקחת 5 דברים לאי בודד מה הם היו?
אם היה מותר לך לבחור 10 אנשים שיבלו איתך על אי בודד במשך שנה, את מי היית בוחר/ת? (אפשר גם אנשים מפורסמים, דמויות דמיוניות, גיבורי ספרים או סרטים, וכו׳)
- במקרה שיש חגים
אם מתקרב חג (יהודי או מוסלמי) זו הזדמנות לדבר עליו – מה מקורו, מה בדיוק חוגגים, איך חוגגים בכלל ואיך אתם חוגגים (לחג יהודי) ומשפחתם (לחג מוסלמי(
- כדור-שאלה: כדאי להשתמש בכדור ספוג. כל אחד זורק את הכדור לחבר אחר בקבוצה, ושואל שאלה – שאלות צריכות להיות פשוטות ותשובות קצרות ופשוטות, כמו "מה שלומך?", "בת כמה את?", "איך קוראים לאבא שלך?". מי שזרקו אליו עונה על השאלה וזורק את הכדור למישהו אחר ושואל אותו שאלה. מטרה: היכרות עמוקה קצת יותר, שבירת קרח, גיבוש והומור.
- הרוח נושבת: מוציאים כיסא אחד מהמעגל. אחד המשתתפים (בדרך כלל המתנדב) עומד ומתחיל: הוא קורא: "הרוח נושבת על כל מי ש"….ומוסיף פרט שמאפיין גם את עצמו כמו – אוהב ים, מעדיף גלידה וניל, משחק כדורגל, יש לו כלב וכד'. רק מי שהמשפט מתאים לגביו – קם מהמקום ומנסה להתיישב במהירות בכיסא אחר פנוי. מי שנותר ללא כיסא – נשאר לעמוד והוא שיגדיר את ההנחייה הבאה.
- מי כמוני: כל אחד בתורו (או לפי מי שרוצה), נעמד וקורא:" מי כמוני…לובש ג'ינס", או "נעקץ על ידי מדוזה" וכו'. מי שהמשפט מתאים לו – נעמד. אחרי כמה שניות מתיישבים והבא שרוצה לקרוא "מי כמוני" נעמד וקורא. אם הילדים לא ששים להעמד לתור הבא אפשר פשוט להעמד לפי סדר הישיבה.
- פנטומימה: כל אחד בתורו בוחר קטגוריה כמו למשל בעלי חיים, מקצועות, ענפי ספורט, פעולות בבית, שעות פנאי (קריאה, שחיה, שינה, צפייה בסרט…), וכו'. הדובר מציג בפנטומימה פריט מאותה קטגוריה. השאר מנחשים מה מוצג.
- מתפקדים: מכריזים על מספר שאליו אנו מעוניינים להגיע בהתפקדות. בשלב ראשון עוצרים את ההתפקדות כשמגיעים למספר חברי הקבוצה. בהמשך ממשיכים להתפקד ברצף מספרי גם מעבר למספר חברי הקבוצה, כלומר לכל אחד יצא להכריז על המספר הבא יותר מפעם אחת. החוקים – אסור ששני ילדים יגידו בבת אחת את אותו מספר, צריך שכל אחד יגיד מספר אחד (או יותר כשעוברים את מספר הילדים בקבוצה). בכל פעם ששניים אומרים את אותו מספר – מתחילים מהתחלה. חוק נוסף – אסור לתכנן את הסבב אלא לתת להתפקדות להתרחש ספונטנית. כמובן שנשתמש כאן במילים כמו עצור, התחל, מהתחלה, עוד פעם וכו'.
- מלך התנועות: אחד יוצא והשאר בוחרים את "מלך התנועות" ומתחילים למחוא כפיים. מי שיצא חוזר והמלך משנה מדי פעם תנועה (למשל עובר להרמת ידיים מעל הראש, רקיעה ברגל וכו'. כל הקבוצה משנה לאותה תנועה שהמלך עבר אליה במהירות האפשרית. המשתתף שיצא צריך לגלות מי מלך התנועות.
- מי אני? להכין מראש שמות של דמויות ידועות על פתקים, מומלץ פתקי ממו עם דבק. להצמיד למצח של אחד המשתתפים פתק אחד, הוא צריך לשאול שאלות כדי לגלות מי הוא. מותרות רק שאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא, למשל "זכר או נקבה?" "חי או מת?" וכו'. בשלב מתקדם יותר מגבילים את כמות השאלות ל-20, ולכן המשחק מוכר גם בשם "20 שאלות". חשוב לבחור דמויות מאוד בולטות וידועות כדי שהילדים יכירו אותן בוודאות.
- מיוחד למשחק עם ילדים צעירים – מה אפשרלעשות עם משחק לוטו פשוט?
– קודם כל לשחק כמה סבבים, כל פעם לכל אחד יש לוח אחר, כל פעם הכרוז מתחלף – מי שיש לו כבר אומץ ויודע להגיד את כל המילים. אם לא – אז אתם הכרוז…
– משלימים משפטים: אני אוהב/ת….בוחרים קלף שמתאים (אני אוהבת לאכול גלידה)(אני לא אוהב/ת דגים) יש לי…(יש לי טלפון) אין לי…(אין לי כלב)
– אוצר מילים: מפזרים את הקלפים על השולחן, כל אחד בתורו בוחר קלף שהוא יודע להגיד אותו בעברית, אומר מה יש בתמונה ולוקח אליו את הקלף. כל אחד בתורו יכול לקחת 3 קלפים, רק אם הצליח להגיד את המילים בעברית. (הצליח מילה אחת? לוקח קלף. עוד מילה? לוקח עוד קלף. עוד מילה אחת – וזהו. אם לא הצליח – נגמר התור שלו ועובר הלאה. מי שיש לו בסוף הכי הרבה קלפים – מנצח. לסדר את הקלפים הפוך, כל אחד בתורו מרים קלף וצריך להגיד מה יש על הקלף.
מה הקשר: לקחת לוח, למצוא שני ציורים שיש בינהם קשר ולהגיד: למשל לחם וסיר קשורים למטבח.
בניית משפט:לקחת שני קלפים וליצור משפט: נסעתי במכונית לקרקס.
מי אני? מפזרים את הקלפים פתוחים על השולחן. אחד בוחר קלף (בלב, לא נוגע בקלפים – הכל נשאר על השולחן) השאר שואלים אותו שאלות, הוא עונה ב"כן/לא" עד שמגלים מה הקלף שבחר.
שאלות לדוגמא: האם זהו בעל חיים?
(אם לא – אז הופכים את כל הקלפים שיש בהם בעל חיים. אם כן- משאירים פתוחים רק את הקלפים שיש עליהם בעל חיים.)
אפשר לשאול שאלות פשוטות יותר, לגבי צבעים שיש בציור. במטרה להצליח לגלות את הקלף כמה שיותר מהר – אבל מכייוון שהמטרה שלנו היא לדבר עברית, אז עדיף כמה שיותר תורות…
רמה גבוהה יותר: אם הם יודעים את סדר הא"ב אז אפשר לתת להם 5 קלפים ולבקש שיסדרו לפי סדר הא"ב (בקבוק, דלי, ילד, פיתה, שוקולד…)
פעולות ופעלים: לבחור קלף ולהגיד את הפעולה הקשורה אליו: תפוח – אוכלים. תוף- מתופפים. אריה – שואג.
סבב היכרות: כל אחד אומר את שמו לפי הסדר, עושים כמה סבבים שכל אחד מהיר יותר מהשני. מטרה: היכרות ראשונה עם שמות הילדים והמתנדב ו"שבירת הקרח".
עוד טיפ קטן – החזיקו איתכם פתקי ממו עם דבק, וכדור כדי שתוכלו לשחק גם אם לא תכננתם מראש.
- להרבות במשחקים, זה מקל עלייהם ומקליל את האווירה. כשמשחקים מומלץ להיות הראשון כדי לתת דוגמא.
- לחזור על משפטים /מילים שהם אומרים – נותן תחושה טובה לאומר, מאפשר להם לשמוע שוב את המלל בצורה מדויקת גם מבחינת מבטא.
- להציע לילדים שיציעו רעיונות נוספים באותו נושא שאפשר לעשות.
- לחזור על משחקים כמה וכמה פעמים.
- אחרי ששיחקתם כמה משחקים – אפשר להציע להם לבחור משחק ולהנחות.
1. משחק – מי כמוני? משחק שתמיד עובד, יושבים במעגל ואני קמה ושואלת – מי כמוני…( משלימה למשפט מתאים: לובשת חולצה כחולה?) מי שמתאים לו – קם. עושים סבב שהילדים אומרים "מי כמוני.. ומשלימים את ההגדרה. כדי לכוון אפשר לכתוב על כרטיסים כיוונים למשפטים: מי כמוני אוהב/ת….(חתולים? פיצה? צבע כחול…?), מי כמוני לא אוהב/ת…(חתולים? פיצה? צבע ירוק…?), מי כמוני היה ב… (תל אביב, ים, חיפה…) מי כמוני לא…(רוצה שיגיע החורף….אח בכור…)
2. תחביבים: להביא חפץ/תמונה שמספר על תחביב שלכם – הילדים צריכים לגלות מה התחביב בעזרת שאלות, ואז תוכלו לספר על זה בכמה מילים. להזמין את הילדים לעשות את זה גם במפגש הבא.
3. עיתון: להביא עיתון יומי בעברית, מספריים דבק ובריסטול- גוזרים אותיות וכותבים מילים, שמות, שורה משיר – אפשר לשאול אם הם מכירים שיר בעברית ולכתוב ביחד את המילים (קולאז' של אותיות מהעיתון)
4. קופסאת חפצים: לשים בקופסא כל מיני פיצ'פק'ס. לפזר על השולחן, ולשחק "אני רואה…" כמו I SPY – למשל – "אני רואה חפץ עשוי מפלסטיק, בצבעים כחול וירוק, שמשמש ל…." להחליט שמתארים שלושה תיאורים והילדים צריכים לגלות באיזה חפץ מהחפצים מדובר. הילדים יכולים לתאר בעצמם כמובן.
5. משחקי קופסא פשוטים: אהוב מאד! אפשר ללכת על משהו שילמד מילים כמו לוטו תמונות, או ללכת על טאקי/קלפים רגילים/שש בש וכד' – משחק תמיד מזמן שיח. כדי לשדרג את העניין אפשר בסיום המשחק לשאול – אילו מילים חדשות למדתם היום במשחק? זה מחייב אתכם כמנחים לדבר בלי הרף…מילים שקשורות למשחק – עכשיו תורי, תורך, של מי התור, קוביה, נצחון, קלפים…
6. סולמות וחבלים: אפשר להכין יחד איתם לוח של סולמות וחבלים (או פשוט להדפיס מהאינטרנט לוח פשוט) לקבוע מראש משימות / לכתוב על קלפים משימות, כדי שיהיה אפשר לעלות בסולם או לא לרדת בחבל: אפשר לכתוב מלא שאלות על כרטיסים הפוכים, מי שמגיע לסולם/חבל – מרים קלף, קורא, עונה ואז עולה/לא יורד. רעיונות למשימות:
שלושה שמות של בעלי חיים
שלוש ארצות
שלושה צבעים
שלושה דברים שיש בקלמר
שלושה דברים שיש במקלחת
שלושה פרטי לבוש
שלושה חלקים שיש באוטו
אין גבול לקטגוריות 🙂 אולי להם יש רעיונות נוספים.
7. לכתוב מילות שאלה על כרטיסים/דפים: כל אחד בתורו מרים קלף, וצריך לשאול את הילד שמימינו שאלה שמתחילה במילה שהרים. (איפה…גרים סבא וסבתא שלך?) (כמה…דודים יש לך…?) השכן כמובן צריך לענות.
8.איפה אפי? – I SPY- יש כל מיני ספרי תמונות, מלאי פרטים,או באינטרנט במילת החיפוש
9. I SPY המשחק דומה למשחק החפצים, אבל יותר מדוייק: אני רואה בתמונה…כלב. הילדים צריכים למצוא את הכלב ולהצביע עליו. זה פשוט ואולי קצת טפשי אבל לקבוצה חלשה זה יכול מאוד להתאים. שידרוג – כמה כלבים יש בתמונה, כמה בעלי חיים, כמה מאכלים..איזה מאכלים…
1. הרכבת מילים מאותיות: לפזר אותיות של 'שבץ נא' (או ריבועי אותיות מבריסטול) ולתת משימות: כל תלמיד כותב את שמו, שם משפחתו , מוצא מילה שמתחילה באות מסוימת, מילים שמתחברות עם אותיות משותפות (כמו בשבץ-נא). או בקבוצות : איזו קבוצה מצליחה להשתמש בהכי הרבה אותיות, לחבר הכי הרבה מילים וכד'
2. משחקים עם מילים: "איש תלוי"; מי מוצא הכי הרבה מילים מתוך מילה ארוכה; מי מוצא הכי הרבה זוגות מילים דומות בעברית וערבית.
3. סבבי דיבור באמצעות כדור: לזרוק כדור לאחד התלמידים ולהתחיל 'סידרה' של מילים. תלמיד שקיבל כדור אומר את המילה הבאה בסדרה ומוסר לתלמיד הבא, וכן הלאה. למשל: מספרים ,ימי השבוע, אותיות הא"ב ,כפולות של 2, מילים באות מסוימת, מילה שמתחילה באות האחרונה של המילה הקודמת.
4. כדור צמר: בישיבה במעגל, להחזיק בקצה החוט ולזרוק את הכדור לתלמיד שיושב ממול. אחרי שתפס, לשאול אותו שאלה. לאחר שענה הוא מחזיק את החוט חזק אצלו וזורק את כדור הצמר לתלמיד שמולו. באופן הזה נוצר מעין 'פלונטר' בין התלמידים. אחרי שמסיימים את השאלות והתשובות, התלמידים צריכים 'להתיר' את הפלונטר (ז"א להחזיר את כדור הצמר מאחד לשני לפי הסדר ההפוך מזה שקיבלו). בקבוצה קטנה כל תלמיד זורק פעמיים.
5. תרגול שאלות עם בקבוק מסתובב (כמו ׳באמת או חובה׳)
6. משחקים בעיניים עצומות: מתחלקים לזוגות, לאחד מכסים את העיניים, השני צריך להנחות אותו איך ללכת בלי להיתקל במכשולים ובלי לגעת בו. בסיום: כל תלמיד מספר איך הרגיש בזמן הפעילות.
תלמיד אחד נותן הוראות לחברו מה לצייר על דף ואח"כ מתחלפים, או המורה נותנת הוראות לכל התלמידים.
7. הכנת שלט לחדר בבית: לדוגמא: החדר של…, הכניסה מתחת לגיל 18 אסורה(-:, משפטים הומוריסטיים כגון: " אל תדחה למחר את מה שאפשר לדחות למחרתיים " וכו' (אפשר להביא עיתונים ישנים כדי שיגזרו מתוכם אותיות+ צבעים +דבק)
8. ׳סיור מודרך׳ בבית הספר: התלמידים לוקחים את המורה ל'סיור מודרך' בבית הספר – כל פעם למקום אחר (מעבדה, קפיטריה, מגרש ספורט, חדר המנהל, ספריה, וכו'). אם זה מצליח- אפשר לעשות סידרה של סיורים- כל פעם תלמיד או זוג תלמידים הם המדריכים.
9. ״הבית שלי״: כל אחד מצייר ציור סכמטי של הבית, וכותב מי גר בכל קומה /מה יש בכל חדר. מציגים ומתארים בע"פ בפני הקבוצה.
10. ״היישוב שלי״: מציירים מפה סכמטית, או נכנסים לאתר מפות (כגון גוגל מפות), משוטטים בו ומתארים: איך אני הולך מבית הספר הביתה, איפה המסגד/הכנסייה, המכולת, בית הדודים, קופת חולים…מה יש לראות/לעשות בסביבה. כיוונים: רוחות השמיים, ימין , שמאל, למעלה למטה וכו'. באתרי מפות אפשר 'לטייל' גם במקומות אחרים בארץ ובעולם ולתאר במילים.
11. יצירת עץ משפחה: מראים דוגמה, וכל תלמיד מכין עץ משפחתי עם שמות + תיאורים (אמא, אבא, סבא, סבתא, דוד, דודה, אח, אחות…). כל תלמיד מציג בע"פ את העץ שלו בפני כולם. חברי הקבוצה שואלים אותו שאלות.
12. מתכונים: כל תלמיד מלמד איך מכינים מאכל.
13. משימות חיפוש מידע ברשת: אתר יד 2, אתר אולגו'בס (או אתרים דומים), אתר של מוסד אקדמי, משרד ממשלתי, בית חולים, תפריט של מסעדה, פסטיבל כלשהו…
14. הזמנת משלוח ב״כאילו״ באפליקציה: יש ישובים (כ.קאסם, אזור ואדי ערה, טירה-טייבה, באקה, יישובים בצפון ועוד- הרשימה כל הזמן הולכת וגדלה) בהם משתמשים באפליקציה בשם HAAT להזמנה ממסעדות (בדומה ל- WOLT. האפליקציה מאפשרת 3 שפות, בוחרים בשפה העברית ומשוטטים יחד בין התפריטים של המסעדות, בודקים מה אפשר להזמין, מחירים, מבצעים, מה התלמידים אוהבים להזמין ומאיפה וכו׳
15. בחגים או ימים מיוחדים: התלמידים מספרים על מנהגים, מאכלים, שירים. (לדוגמא- בימים אלה עונת המסיק והפקת שמן הזית)
16. מה בתמונה: כל תלמיד בוחר תמונה או שתיים מתוך הטלפון שלו- רצוי כאלה ש 'מסַפְּרות סיפור', מראה לכולם בלי לומר במה מדובר. יתר התלמידים צריכים לנחש מה הסיפור.
17. חפץ: כל תלמיד מראה חפץ שיש לו בתיק, מתאר מהו ומסביר למה בחר להראות אותו.
18. תפזורת תמונות: לפזר תמונות שקל לתאר במילים (אפשר למצוא בעיתונים ישנים). כל תלמיד בוחר תמונה, מתאר מה רואים בה ומסביר למה בחר.
19. התלמידים בוחרים שיר שהם אוהבים, שומעים/צופים יחד, התלמידים מתרגמים לעברית, מספרים על המשורר, מלחין, הזמרים.
20. צפיה בסירטון קצר: מדי כמה משפטים עוצרים, מבקשים מהתלמידים שיגידו במילים שלהם מה ראינו, מסבירים ומפרשים מילים לא מובנות ו'יוצאים' לשיחות בנושא.